Print XYZ® verkar inom
området "tampongtryckning"

Om tampongtryck

Tampongtryckning (Eng: pad printing) är en flera moderna tryckmetoder. På senare tid har den fått en allt större användning och spridning inom såväl industrin som vid reklamtryck. Dess stora fördel jämfört med andra tryckmetoder såsom screentryck, varmprägling och offsettryck är dess stora flexibilitet och förmåga att trycka detaljerat på ojämna ytor. Kanske har du själv sett tryck på pennor, golfbollar, muggar m.m.?
Såväl texter som bilder kan återges med mycket god upplösning såväl i 1-färgs- som flerfärgstryck. Dessutom lämpar sig metoden för tryck på de flesta material såsom plast, metall, glas, lackerade ytor och trä.

Tampongtryckmaskinerna fungerar på så sätt att färg hämtas upp av en tampong ifrån ett färgkar. Därefter låter man tampongen pressas mot en kliché för att på så sätt få själva tryckbilden. Nästa steg är att överföra tryckfärgen till själva produkten genom att låta tampongen pressas mot den.

Vi kan erbjuda allt ifrån enkla 1-färgsmaskiner till mer avancerade CNC-styrda varianter, allt för att passa dina krav och önskemål.

De flesta tryckmaskinerna inom tampongtryckning kan kompletteras med matnings- och efterbehandlingsutrustning. Läs mer här om vilken utrustning vi kan erbjuda.

Populära taggar:

Vill du veta mer?

Vill du veta mer?

Vill du beställa kataloger, produktcd:s eller veta mer, tveka inte på att kontakta oss!

Du kan ringa oss på +46 33-22 21 60 eller klicka här för att gå vidare till vårat kontakt formulär!