Screentrykk

Screentryck är en tryckteknik som uppstod i Kina för runt 2000 år sedan. Tryckmetoden går ut på att man med hjälp av en gummiraka pressar färg genom en finmaskig duk på produkten som ska märkas. Med screentryckmaskiner får du en metod som är enkel, men mycket effektiv, på framför allt plana och runda ytor. Den har kort torktid, överlägsen hållbarhet och ger ett resultat av högsta kvalitet. Det är en mångsidig tryckteknik som ger ett detaljerat slutresultat på bland annat textil, plast och metall.

Med våra screentryckmaskiner kan du vara säker på att du får det allra senaste och mest kostnadseffektiva inom branschen och givetvis skapar vi specialanpassade lösningar helt efter er tryckverksamhet när behov finns.

Med vårt andra bolag ACP Coated Screens Scandinavia AB har vi etablerat oss som det mest specialiserade företaget på screenramar i Sverige och i vårt lager har vi självklart allt förbrukningsmaterial du behöver till ditt screentryck.

ACP Coated Screens Scandinavia

I över 35 år har vi jobbat med omspänning och nytillverkning av screenramar.

Blander trykkferdig farge for screentrykk

Målet med vår virksomhet er å gjøre det enklere for deg i hele din trykkprosess, slik at du kan fokusere på din virksomhet. Derfor får du en trykkferdig farge som du kan helle direkte i maskinen. Det er vi alene om på markedet. Uansett produksjon, materiale og ønsket resultat hjelper vi deg å finne rett nyanse for rett trykkdetalj, med alt fra standardblandinger til unike kombinasjoner, uansett hvilken type fargeskala dere bruker. Vi blander fargene selv og derfor kan vi tilpasse mengden farge i en beholder, slik at du får nøyaktig den mengden og nyansen du trenger – fra 35 g til en lastebil.

Rammespenning på bestilling

Trenger du en spesiallaget trykkduk i polyester, nylon eller metall? Vil du ha hjelp med omspenning av en aluminiumramme? Vet du kanskje ikke hva du trenger? Det er ikke noe problem. Vi hjelper deg med å lage rett ramme for ditt screentrykk. I kombinasjon med et stort utvalg av emulsjoner og kapillærfilm, samt et nært samarbeid med ledende leverandører som Saati, Bopp og Foteco, kan vi levere en løsning helt etter dine behov.

Nyproduksjon av screentrykkrammer

Vi tillverkar screentrycksramar i båda trä och aluminium. Valet av ram beror på verksamhet och behov. En träram funkar fint för handtryck, och kan även vara ett bra alternativ vid engångsjobb och mindre tryckvolymer.

Screentrykkramme i tre 28mm x 40mm 21mm x 27mm

Nyproduksjon av screentrykkrammer

Aluminiumramar håller mycket längre än ramar gjorda av trä. De används ofta för större format, samt vid industriellt bruk som kräver högre stabilitet och dukspänning. Aluminiumramar är även att föredra när man vill återvinna screentrycksramen genom omspänning.

Screentrykkramme i aluminium 20mm x 20mm 30mm x 30mm 40mm x 40mm 40mm x 60mm

Forhåndspreparerte rammer

Vi har i mange år produsert forhåndspreparerte rammer i tre og aluminium. Trykkrammene leveres ferdigspente med duk og besjiktede med emulsjon/kapillærfilm. Alle screentrykkrammer pakkes i lysbestandig plast for levering. Vi kan også levere dem direkte til deres virksomhet.

Vill du veta mer om våra screentrycksmaskiner?