industrirobotar

Tryckmetoder

Det finns en mängd olika tryckmetoder som alla är bra på olika sätt. Valet av metod beror bland annat på hur produkten ser ut, vilket material det är och vilket resultat man önskar. Hur vet man då vilken tryckmetod som är rätt för produkten?
Det behöver du aldrig tänka på. Allt sådant löser vi.
I mer än 40 år har vi tillhandahållit en bred repertoar av tryckmaskiner för produktmärkning till tillverkningsindustrin och andra tryckverksamheter. Det gör oss till en erfaren leverantör som numera har en stark position inom bland annat industrimärkning och textiltryck. Oavsett vilka förutsättningar som just din verksamhet består av kan vi erbjuda skräddarsydda helhetslösningar som effektiviserar din produktion från grunden – och optimerar lönsamheten.

TampotryckTampotryck

Maskin för tampotryck

Tampongtrycksmaskiner vidgar gränsen för det möjliga. Den här typen av tryckmetoder innebär att en elastisk silikonkudde överför färg från en kliché till detaljen. Vi har egen tillverkning av samtliga förbrukningsmaterial vilket ger oss en unik möjlighet att anpassa metoden precis efter era behov. Den här specifika tryckprocessen ger ett oslagbart resultat för dekoration och märkning på plast, metall, glas, lackerade ytor och trä med flera, till en minimal kostnad per tryck.

Applicering av färg för screentryckApplicering av färg för screentryck

Maskin för screentryck

Tryckmetoden går ut på att man med hjälp av en gummiraka pressar färg genom en finmaskig duk på produkten. Med screentryck-maskiner får du en metod som är enkel, men mycket effektiv, på framför allt plana och runda ytor. Kort torktid, överlägsen hållbarhet och ger ett resultat av högsta kvalitet. Det är en mångsidig tryckteknik som ger ett detaljerat slutresultat på bland annat textil, plast och metall.

Maskin för varmpräglingMaskin för varmprägling

Maskin för varmprägling

Varmprägling är en tryckmetod där man placerar en färgfolie mellan en uppvärmd kliché och produkten. Man frigör färgskiktet med tryck och värmen när man pressar klichén mot folien. Det går i princip att varmprägla de flesta material, förutom metall och glas, men vanligast är plast.

Utskrift av DTF printUtskrift av DTF print

Maskin för DTF tryck

DTF – Direct to Film innebär utskrift med vattenbaserade pigmentbläck på polyetentereftalat (PET) film. Efter härdning kan bilden överföras till ett plagg med en vanlig värmepress. DTF-processen kräver ingen förbehandling och den kan appliceras på många typer av fiberkompositioner. Med denna tryckmetoden får du en levande utskrift med ett brett färgomfång och kvaliteten på trycket blir exceptionell eftersom linjer, små teckensnitt och fina detaljer skrivs ut exakt.

Automated self working laser cutting machine during progress.Automated self working laser cutting machine during progress.

Maskin för lasermärkning

Lasermärkning innebär att man tar bort material för att skapa önskad effekt med hjälp av en laserstråle. Detta kan ge en känsla av ton-i-ton, vilket ger en sober och exklusiv finish. Det kan även ge den motsatta effekten av ett tydligt lasrat resultat. Tryckmetoder som denna lämpar sig bland annat för produkter i metall, plast, trä eller glas och passar perfekt för att märka batchnummer, serienummer, QR-koder och streckkoder.

Large format printing machine in operation. IndustryLarge format printing machine in operation. Industry

Maskin för digitaltryck

Digitaltryckmaskiner möjliggör snabba och personifierade tryck i många olika färger och toningar. Med ett helt digitalt tryck behöver man inga mellansteg, så som filmer och tryckplåtar. Detta möjliggör också justeringar långt in i tryckprocessen, och att du till exempel kan personifiera varje enskild produkt med unik text och bild utan att sakta ner produktionen. Använd digitaltryck främst vid mindre upplagor och som ett bra komplement till andra tryckmetoder.

Behöver du hjälp att hitta rätt tryckmaskin?